Commissieweek

Deze week vergaderden de commissies van de raad. Dit ter voorbereiding van de onderwerpen die op 13 december in de raad behandeld worden. Zoals regelmatig bezocht ik deze week burgers thuis om te plekke te kijken naar hun meldingen over de buitenruimte. Via het meldpunt van de gemeente is het mogelijk om een melding te doen. Soms word ik ook persoonlijk benaderd. Los van het feit dat ik de melding altijd in het overzicht van de gemeente zet, ga ik vaak ook even kijken. Ook had ik een vertegenwoordiger van een wijkvereniging op bezoek. Momenteel is er geen structureel overleg met de wijkverenigingen, vanaf volgend jaar ben ik wel van plan om dit weer te gaan opzetten. In dat soort gesprekken komen allerlei uiteenlopende zaken aan de orde. Graag zou ik dan ook wijkgericht werken willen opzetten.
Deze week ondertekende ik namens de gemeente het bereikbaarheidsconvenant Zuid-West. Dit initiatief van de gemeente Spijkenisse richt zijn pijlen met name op de A4-zuid, een belangrijke en noodzakelijke verbinding voor de regio. Tijdens een door pers en belangstellenden goedbezochte bijeenkomst in het gemeentehuis van Spijkenisse tekenden de partijen de overeenkomst.
Twee commissievergaderingen bezocht ik deze week. Op dinsdag de commissie middelen in verband met de najaarsnota en woensdag “mijn eigen” commissie VROMVV. In deze commissie werden plannen voor woningbouw aan de Boulevard en omgeving verder uitgewerkt. Ook kwam het beeldkwaliteitsplan voor de openbare ruimte aan de orde en een nieuwe aanpak voor de verkoop van stukjes snippergroen. Het was een prima commissie met goede suggesties waar we weer mee verder kunnen!
Ook was ik deze week aanwezig bij de geluidmetingen aan de Calandbrug. Werden de metingen een dag uitgesteld in verband met de weersomstandigheden, ook het aantal gemeten treinen voldoet volgens ons niet aan de afspraken. Hierover gaan wij zeker met Keyrail verder in gesprek. En zoals zo vaak al gezegd: wordt vervolgd!
Zaterdag haalden wij de Sint in. De Sint, die per boot aankwam en te paard naar het centrum ging, schudde in het gemeentehuis de hand van zo’n ruime 350 Rozenburgse gelovigen! Voor jong en oud was dit een hele leuke dag!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.