Landtong en zorgcentrum

Inmiddels heb ik al een aantal van mijn collega ruimtelijke ordeningswethouders in de regio bezocht, deze week was ik op bezoek in Brielle. Brielle heeft onlangs het gemeentelijke woningbedrijf voor een bijzonder mooie prijs van de hand gedaan. Het woningbezit is dus geheel in handen van Vestia. Er is dus geen jarenlange opgebouwde band met een woningstichting zoals wij met Ressort Wonen hebben, waar ik dinsdag mee om tafel zat om een aantal presentaties te bekijken van architecten voor het zorgcentrum. Terwijl dit proces loopt, praten wij met de initiatiefgroep over een samenwerkingsovereenkomst, waarin wij aangeven hoe we met elkaar zorg dragen voor de ontwikkeling van het gebied, de overdracht en onderhoud van de openbare ruimte en de grondprijs. Niet alle grond op de locatie waar het zorgcentrum moet komen is van Ressort.
Ook hadden wij op dinsdag de begrotingsraad. In deze van 15.00 uur tot 23.00 uur durende vergadering werd een besluit genomen over de begroting 2008. Zonder grote wijzigingen werd deze aangenomen. Hiermee kwam aan wekenlange noeste arbeid een goed eind dat op donderdag werd gevierd met gebak voor alle medewerkers (ja, ook deze wethouder dacht even niet aan Sonja Bakker)!
Op woensdag had ik, samen met de beheerder van de Landtong, een interview met de Schakel over de ontwikkelingen van de Landtong. Volgend jaar moet het fietspad klaar zijn, dat door het natuurlijk gebied van de runderen gaat en meer beleving van de Landtong geeft.
Op vrijdag was ik aanwezig bij een werkbezoek van de gemeenteraad aan Ressort Wonen, waar de raad weer helemaal bijgepraat werd over de laatste ontwikkelingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.