A15 en ondergrondse afvalinzameling

Een aantal keer per jaar luncht het college op dinsdag met de pers. De kranten zijn altijd goed vertegenwoordigd. We bespreken de actuele onderwerpen en er is alle gelegenheid voor het stellen van vragen door de pers. Het zijn nuttige en gezellige bijeenkomsten. Ook had ik deze week een bijeenkomst in Rotterdam over de verbreding van de A15. De bedoeling is dat in januari een convenant getekend wordt waarin de gemeenten garanties krijgen over de verbreding, de compensatie en de maatregelen tijdens de aanleg. De gemeenten langs de A15 maken zich zorgen over de periode van de verbreding. Dit gaat een aantal jaren in beslag nemen en we willen geen “Bredase toestanden” waarbij het verkeer op de A15 een aantal jaren stil komt te staan.
Op donderdag had ik een gesprek in Schiedam bij Irado. Niet alleen ging ik kijken naar de ondergrondse afvalinzameling in Schiedam, ook heb ik gesproken over de invoering hiervan in Rozenburg. Ondergrondse afvalinzameling is een lang gekoesterde wens. De containers van de hoogbouw, de nieuwbouw, bij de supermarkten en de andere centrale verzamelplaatsen ondergronds brengen, geeft een enorme verbetering van het aanzicht van de buitenruimte. In de eerste helft van 2008 krijgt de raad een voorstel en wanneer dit goedgekeurd wordt, kunnen we in de tweede helft van 2008 alle genoemde containers ondergronds brengen.
Helaas was deze week er één van grote tegenstellingen. Op woensdag was de begrafenis van onze collega Arie Bravenboer. Tijdens een indrukwekkende bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis hebben wij afscheid van hem genomen. We missen hem enorm.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.