Botlektunnel

Het begin van de week stond vooral in het teken van de problemen die in het weekend waren ontstaan met de werkzaamheden aan de Botlektunnel. Niet alleen de omleidingsroute ter plekke was zeer vertragend, maar in in plaats van twee bleek er ook maar één pont te varen. Er bleek dat één pont defect was geraakt. Veel contacten met buurgemeenten hebben geleid tot twee gezamenlijke brieven, één voor rijkswaterstaat (over de zo laat aangekondigde werkzaamheden en de problemen daarmee) en één voor de provincie (over de pont).
Op disdag bracht het college een bezoek aan de collega’s in Maassluis. Onder het genot van een broodje bespraken wij een aantal onderwerpen, zoals de door iedereen zo gewenste tweede noord/zuid verbinding onder of boven de Waterweg. Naast informatief was het ook leuk om weer eens met “de overkant” van gedachten te wisselen.
Verder had ik deze week een gesprek over de voortgang naar het onderzoek met betrekking tot de mogelijkheden van de bezuinigingen op de kinderboerderij. Een aantal zaken zijn inmiddels uitgezocht. We proberen de beste oplossingen te bedenken voor de kinderboerderij. Als alles onderzocht en uitgewerkt is gaan we ermee naar de commissie en de raad die uiteraard het laatste woord hebben over de plannen. Dit doen we in nauw overleg met de mensen op de kinderboerderij die natuurlijk de uitvoering voor hun rekening moeten nemen.
Ook had ik deze week stuurgroep vergadering over de ontwikkelingen in de Dalen. Buiten wat kleine verschuivingen in de tijd loopt het hele project keurig op schema. De verkoop van de woon/werkwoningen is gestart en begin volgend jaar worden de laatste flats gesloopt. Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.