De drijvende vismarkt

Natuurlijk zijn er iedere week ook de nodige interne vergaderingen en besprekingen bijvoorbeeld ter voorbereiding van externe vergaderingen. Maar ook is er bijvoorbeeld overleg voor de woningbouwprojecten, voorlichting, verkeer en vervoer. Op maandag stond ik in het park bij het losloopgebied om een demonstratie te krijgen van de hondenpoepzuiger. Deze machine willen we gaan inzetten in het losloopgebied, om op het pad en langs de randen de overlast van honden zo klein mogelijk te houden. Helaas regende het, maar ik heb een goede indruk gekregen van de mogelijkheden en de werkwijze. Ook had ik overleg met de Ressort wonen om een aantal zaken door te spreken. Zo spraken wij over het zorgcentrum, de achterpaden en de prestatie afspraken. Ook bezocht ik een bijeenkomst van de stadsregio over de ontwikkeling van de rivieroevers. Hier werd vooral gebrainstormd over de mogelijkheden langs het water. Vervoer over water per taxi of bus, staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje!  Maar ook werd het originele idee van een drijvende vismarkt geopperd. De bijeenkomst vond plaats op de 23e verdieping van het WTC in Rotterdam, in ieder geval erg hoog! En diezelfde middag was ik bij het vieren van het bereiken van het hoogste punt van de bouw van de ééngezinswoningen in de Dalen, ook hoog, maar het WTC was duidelijk hoger!
Op donderdag sprak ik met een bezorgde omwonende van de locatie waar het zorgcentrum gebouwd zou moeten worden. De werkgroep Decibel heeft een geluidmeting in de woning van deze bewoner gemaakt en wij hebben de uitkomsten uitgelegd en een plezierig gesprek gevoerd over de ontwikkeling ter plaatse. Donderdagavond kwam de raad bij elkaar om een besluit te nemen over het krediet voor het onderzoek naar het MFC. Ook stond de visievorming van Rozenburg op de agenda. Beide agendapunten werden aangenomen en beide trajecten kunnen verder uitgewerkt worden!
Hoewel misschien een privé aangelegenheid maar wel het vermelden waard: zaterdag maakte ik een uitstekende wandeling door de bossen van Westvoorne met de personeelsvereniging. Het was heerlijk weer en we hebben veel geleerd over de natuur in de herfst. De wandeling werd afgesloten met een gezellige gezamenlijke lunch. Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.