Stuurgroep Landtong en Keyrail

Deze week waren er weer allerlei afwisselende activiteiten. Zo had ik op maandag stuurgroep Landtong. In deze vergadering zitten alle bestuurlijk verantwoordelijken voor de uitvoering van de projecten op de Landtong. Voor Rozenburg is het een belangrijke ontwikkeling, waarbij vooral het fietspad, de manege en het evenementen terrein van belang zijn. Binnenkort informeer ik de raad over de stand van zaken. Ook besprak ik maandag alle onderwerpen die te maken hebben met voorlichting. Binnenkort verschijnt de tweede gemeentekrant en ook komt er weer een begrotingskrant. Bovendien wordt er gewerkt aan een nieuwe inrichting van de hal van het gemeentehuis om beter te kunnen laten zien aan de burgers welke projecten uitgevoerd gaan worden, zoals het fietspad aan de Laan van Nieuw Blankenburg.
Dinsdagochtend was in de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders de begroting 2008 het belangrijkste onderwerp van gesprek. We willen natuurlijk een sluitende begroting en daar wordt dan ook met man en macht aan gewerkt.
Op woensdag maakte ik kennis met de mensen die voor de gemeente Rozenburg het aanspreekpunt zijn bij Keyrail, de beheerder van de Betuweroute en bekeek ik voor de laatste keer de teksten voor de gemeentekrant. Ook openden wij het nieuwe fietspad aan de Meeuwensingel. Niet alleen was er fietsdrop voor alle aanwezigen, ook kregen alle bewoners aan de Meeuwensingel een zonnebloem om het  (na alle overlast van de aanleg van het fietspad) weer zonnig in te zien. Het fietspad ligt er prachtig bij, ook het groen er omheen ziet er fantastisch uit!
Donderdag was de opening van de containerbioscoop op het Molenveld, hier is een film te zien over de Betuweroute. Zoals ik zei in mijn openingswoordje is “De Betuweroute” zeker nog niet van ons af!  De procedure voor het geluid moet nog gelopen gaan worden en in 2015 is de brug afgeschreven. Wij willen dan heel graag een treintunnel en daar moeten we zeker mee aan de slag.
Als uitbrander deze week overlegde ik op vrijdag met de politie over verkeerszaken in de gemeente. Zo is de politie is op diverse locaties weer de snelheid aan het meten. Een goede zaak!

Wilt u reageren op mijn week of heeft u andere opmerkingen: [email protected]
(Voor de hyves leden op internet: mijn week kunt u ook lezen op mijn hyves account als BLOG).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.