BEGROTING

Maandag begon goed met vroege vergaderingen waarin vooral over de begroting 2008 werd gesproken. ’s Middags bezocht ik de ledenvergadering van de VNG waar gestemd moest worden over een aantal voorstellen. Natuurlijk waren de gemeenten in meerderheid voor de voorstellen die in stemming kwamen. Verbazend vond ik dat met betrekking tot het rapport van Van Aartsen die in “de eerste overheid” een aantal voorstellen doet die zeker voor de kleine gemeenten negatief zijn. Fuseren van gemeenten belonen, zoals hij voorstelt, betekent dat gemeenten die niet (willen) fuseren financieel achtergesteld worden. Enfin, het rapport werd met ruim 90% van de stemmen aangenomen. Na de zomervakantie ben ik op de Erasmus Universiteit begonnen met de opleiding voor Master. Dit is het universitaire vervolg op de HBO studie bestuurskunde en overheidsmanagement die ik de afgelopen vier jaar heb gevolgd en duurt twee jaar. Daarom zit ik weer twee avonden per week in de collegebanken. Leuk en leerzaam!
Dinsdag had ik na de wekelijkse vergadering van het college een afspraak met de DCMR over een geuronderzoek dat gehouden is bij een benzinestation. In oktober gaan we met de omwonenden om tafel. ’s Avonds was er een evaluatie avond over de nieuwe inrichting van het groen in de Vogelbuurt. Natuurlijk konden de bewoners weer hun opmerkingen kwijt en wij kijken of wij nog een aantal aanpassingen kunnen doen om het nog beter te maken.
Woensdag sprak ik mijn collega wethouders van Voorne Putten over verkeer en vervoer. De A-15 en de vertragingen daarop baren ons nog steeds zorgen. Maar ook de invoering van de ov-chipkaart en de werkzaamheden op de N-57 werden besproken.
Woensdagavond was de vergadering van de raadscommissie volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer. Besproken werd onder anderen een krediet voor de onderzoekskosten van het multi functioneel centrum en een standplaats voor campers. De commissie was vroeg afgelopen en om half tien verliet ik het gemeentehuis al op weg naar de tweede helft van de voetbalwedstrijd Nederland – Albanie!
Op donderdag had ik naast een aantal interne afspraken een gesprek over de uitbreiding van de A 15. De werkzaamheden hiervoor moeten in 2009 van start en voor de toename van het gebruik van de A 15 door de aanleg van de tweede Maasvlakte willen wij natuurlijk wel een compensatie. Kortom, ook nu weer: wordt vervolgd! Wilt u reageren op mijn week: [email protected]
(Voor de hyves leden op internet: mijn week kunt u ook lezen op mijn hyves account als BLOG).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.