WEER FRIS VAN START

Na een uitstekende zomervakantie die werd afgesloten met een feestelijke week Jeugdland, is het weer tijd om de draad stevig op te pakken. Natuurlijk gebeurt er niet “niets” tijdens de zomer, maar het is bijzonder rustig, omdat iedereen op zijn beurt op vakantie gaat, zowel ambtenaren als bestuurders. Fris en fruitig ging ik op maandag 3 september van start. Omdat onze burgemeester nog even op vakantie is, mocht ik deze week ook diverse loco-
taken voor mijn rekening nemen. Hiertoe behoorden deze week ook een bezoekje aan twee bruidsparen die 50 en 60 jaar geleden met elkaar in de huwelijksboot stapten. Wat is het leuk om bij deze, vaak geboren en getogen Rozenburgers, mensen langs te gaan en ze niet alleen te mogen feliciteren, maar vooral ook te horen hoe het toen was. Vaak ken ik deze mensen natuurlijk, omdat ik ook al ruim 30 jaar in Rozenburg woon.
Op dinsdag was de gebruikelijke vergadering van (loco)burgemeester en wethouders. De laatste puntjes werden hier op de “i” gezet voor de vrijwilligersdag, maar ook spraken wij over de verontrustende berichten in het AD over de slechts gedeeltelijke openstelling van het bureau. Ook de berichtgeving over de het niet doorgaan van de avondvierdaagse was voor het college een verassing. De vergunning lag immers keurig op tijd klaar! Na veel overleg in de loop van de week besloot het college hierover een verklaring te plaatsen in “De Schakel” van 10 september.
Op de overige dagen heb ik vooral veel gesproken over het groen. Zo woonde ik donderdag voor dag en dauw een vergadering bij van de medewerkers in de buitendienst en overlegde ik donderdagmiddag in het zonnetje op de kinderboerderij (wat een vak!) met de medewerkers van de kinderboerderij. Ook schreef ik deze week een voorwoordje voor het lesprogramma voor kinderen van de basisschool van de boerderij.
De week werd op zaterdag besloten met een zonnige vrijwilligersdag. Voor het eerst op het Raadhuisplein presenteerden de vrijwilligersorganisaties van Rozenburg zich. Tot slot van de dag werd Claudette de Bie, jarenlang vrijwilligster bij o.a. Handbalvereniging “Indus”, gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Met bloemen werden alle genomineerden bedankt voor hun jarenlange inspanningen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.