GROEN EN VERVOER

Het zomerreces komt eraan. Om de één of andere reden trekt iedereen nog een sprintje voordat er van een welverdiende vakantie genoten kan worden. Op maandag sprak ik met de volkstuinvereniging over de verhuizing naar het nieuwe complex en de bijna afgeronde bouw van de nieuwe kantine. Het ziet er allemaal prima uit en voor eind juli kan de oplevering plaatsvinden.
Aansluitend had ik “Stuurgroep Wilgentuinen” waarin we met de projectontwikkelaar de voortgang van het project doorspreken. Alles verloopt gelukkig volgens planning en hoewel het van mij best wat eerder mag wordt begin volgend jaar de eerste paal geslagen.
Ook was er deze week een inspraakavond met de bewoners van de Promenade. We spraken over het groen achter de flat en de problemen die in de loop van de tijd zijn ontstaan doordat er stukjes gemeentegrond aan tuinen zijn toegevoegd. Begrijpelijk is het dat de bewoners hier aan vast willen houden, maar ik wil een achteraanzicht dat in ieder geval netjes is. We zoeken nu naar een oplossing. Het was een enerverende avond, waar we tot slot toch goede afspraken hebben kunnen maken.
Met mijn collega wethouders verkeer en vervoer van Voorne-Putten sprak ik over de problemen van de files op de A15 en de plannen voor het rekeningrijden. Steeds meer gemeenten kunnen zich, in navolging van Rozenburg, niet vinden in de plannen voor een proef met rekeningrijden op de ruit van Rotterdam. Dit laten we dan ook weten in de eerstvolgende vergadering van de regioraad.
Met mijn collega wethouders milieu woonde ik een vergadering van het algemeen bestuur van de DCMR (milieudienst Rijnmond) bij. Niet alleen wil de milieudienst naar een andere locatie, ook zijn zij bezig met het verbeteren van de digitale bereikbaarheid en uitwisseling van informatie.
Donderdagavond was een druk bezochte raadsvergadering. Naast de bezuiniging op de peuterspeelzaal besloot de raad ook om een multifunctioneel centrum te bouwen op de locatie Rivierenlaan. Een belangrijk besluit omdat we nu snel aan de slag kunnen om dit lang gewenste centrum voor zwem- en zaalsporten te realiseren. Raadsbreed werd besloten om de door de raad opgestelde kaders voor het uitwerken van de visie voor Rozenburg aan te nemen. Deze unanimiteit is een zeer positief uitgangspunt! Na nog een overleg met de politie over verkeer op vrijdag en een wijkbezoek op zaterdag kon het weekend beginnen op weg naar een nieuwe week!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.