GROEN, GROEN, GROEN

We hebben in Rozenburg gelukkig heel veel groen. Dat is mooi voor een gemeente zoals die van ons, midden in het Europoort/Botlek gebied. Het zal u echter niet ontgaan zijn, de afgelopen periode hebben we in het kader van het groenstructuurplan weer veel nieuw groen aangelegd. Dit is bijvoorbeeld het geval op de Erven en de Hofjes in de Vogelbuurt. Met het weer van de afgelopen periode is niet alleen het groen goed aangeslagen, maar woekert vooral het onkruid enorm en dat is wel heel erg groen. Heel vervelend, zeker voor de omwonenden, die ondanks het feit dat ze nieuw aangelegde plantsoenen hebben gekregen, te maken hebben met onkruid in het plantsoen voor hun huis. Op maandag heb ik hierover uitgebreid overlegd. Resultaat is onder andere dat we extra menskracht inhuren om het onkruid een halt toe te roepen! In de tussentijd gaan we door met het brengen van kleur in het groen. Daar houden we rekening mee bij de soorten die uitgezocht worden, maar ook door plantenbakken te plaatsen, zoals voor het gemeentehuis.
Ook aan weerszijden van het fietspad langs de Meeuwensingel wordt het groen helemaal vervangen. Woensdagavond overlegde ik hierover met de omwonenden. Naar aanleiding hiervan wordt het plan aangepast en hangt het vanaf maandag ter inzage op het gemeentehuis.
De raad ontving maandagavond in bijzijn van het college een afvaardiging van het dagelijks bestuur van de stadsregio. In het gesprek kwamen een aantal belangrijke onderwerpen aan de orde zoals de problemen op de A15 en jeugd en jongeren.
Deze week had ik een eerste gesprek met de klankbordgroep Rivierenwijk. Met deze groep mensen en een afvaardiging van bewoners uit de wijk willen we het hele proces van bouwen aan de Rivierenlaan gaan doorlopen. Een nuttige bijeenkomst waarin de bewoners al een aantal goede suggesties hadden voor de ontwikkeling van het gebied. Wij gaan daar weer mee aan de slag en gaan in het najaar opnieuw om tafel met elkaar! Zaterdag was nog een bijeenkomst met de raad die begonnen is met het stellen van kaders voor een visie. Zaterdagavond was ik aanwezig bij een spetterend concert van Tamboer en Showkorps Rozenburg (TSR). Een prachtig concert, waar weer duidelijk werd hoeveel plezier muziek maken geeft en wat Rozenburg allemaal in huis heeft! Een feestelijk slot van deze week.
Heeft u opmerkingen of suggesties naar aanleiding van deze of andere onderwerpen, reageert u dan gerust: [email protected]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.