ONDERZOEK NAAR FILES OP A15

AD-woensdag 28 maart 2007

ROZENBURG – Rozenburg wil een inhaalverbod voor vrachtwagens op de A15, maar de buurgemeenten willen niet zo hard van stapel lopen. Een onderzoek van de Stadsregio Rotterdam moet van hen maatregelen voor het fileleed opleveren.
De Rozenburgse roep om een inhaalverbod voor vrachtwagens op de A15 vindt nog geen weerklank bij de gemeenten op Voorne-Putten. In overleg met de Stadsregio Rotterdam hebben die besloten een onderzoek te laten uitvoeren naar maatregelen om de doorstroming te verbeteren op de rijksweg, waarop geregeld lange files staan door ongelukken met vrachtwagens.

“Een inhaalverbod zou een mogelijke maatregel kunnen zijn,’’ reageert wethouder Marnix Trouwborst van de gemeente Bernisse. “Het kan ook dat het onderzoek een heel andere remedie voor het fileleed oplevert.’’

Daarbij is volgens hem te denken aan snellere bergingsmethoden. Het opruimen van auto’s en vrachtwagens na een ongeluk duurt hem vaak te lang. “De schade aan zo’n wagen weegt niet op tegen die kosten van de files.’’
Het Rozenburgse gemeentebestuur verlangt een betere doorstroming op de rijksweg langs het havendorp, waarvan de bereikbaarheid door drukte en – de daaruit voortvloeiende – ongelukken, is verslechterd. Met de komst van de Tweede Maasvlakte zal dit verder verergeren, zo voorziet Rozenburg.

Het vrachtverkeer is volgens Rozenburg de voornaamste boosdoener. Een inhaalverbod voor trucks moet daarom soelaas bieden, zolang de verbreding van de A15 niet aan de orde is. Ook wil de gemeente nog altijd een tunnel onder de Nieuwe Waterweg, die de A15 met de A20 verbindt.

Alhoewel het voorstel de sympathie van de buurgemeenten heeft, vinden die nu een invoering van het inhaalverbod nog te ver gaan, zegt Trouwborst. “Eerst een gedegen onderzoek.’’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.