NIEUWE BURGEMEESTER

De heer ir. J.W.J. Wolf (PvdA ) is benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Rozenburg. Hij neemt op 1 december deze functie over van burgemeester mevrouw M.J. de Sutter-Besters die met ingang van die datum met pensioen gaat.
Op verzoek van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties laat de gemeente Rozenburg op dit moment haar bestuurskracht onderzoeken. Op basis van dit onderzoek zullen conclusies worden getrokken. Daarom heeft minister Remkes besloten de vacature vooralsnog niet open te stellen.

In verband met de continuïteit van bestuur heeft de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en de wethouders van de gemeente Rozenburg, besloten een waarnemend burgemeester in Rozenburg aan te stellen.
Op 15 november jl. is de heer Wolf door de Commissaris van de Koningin voorgesteld aan de fractievoorzitters en de wethouders van de gemeente Rozenburg.
Na diepgaande besprekingen is door fractievoorzitters en wethouders besloten unaniem akkoord te gaan met de kandidatuur van de heer Wolf. Vanaf 1 december zal de heer Wolf in Rozenburg als waarnemend burgemeester aan de slag gaan.

De heer Wolf is sinds 2001 waarnemend burgemeester in de gemeente Bleiswijk. Deze gemeente fuseert op 1 januari 2007 met de gemeenten Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. In de maand december combineert de heer Wolf het waarnemerschap in beide gemeenten.
Sinds 2001 maakt de heer Wolf deel uit van het dagelijks bestuur van de Stadsregio Rotterdam.
De heer Wolf was waarnemend burgemeester van 2000 tot 2001 in Zevenhuizen-Moerkapelle. Van 1995 tot 1999 maakte de heer Wolf deel uit van het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.