GééN UMTS-MASTEN IN ROZENBURG

De Schakel, 07 oktober 2005

Is het wonen in de nabijheid van UMTS-masten schadelijk voor de gezondheid?

Inwoners van Rozenburg zijn ongerust over stralingsgevaar in de directe nabijheid van deze ultrasterke zendmasten. Bij het ombudsbureau van Gemeentebelangen zijn over dit onderwerp het afgelopen jaar diverse vragen binnengekomen. Volgens de geldende regelgeving van de gemeente Rozenburg kon de aanvraag voor de bouw van deze zendmasten namelijk niet geweigerd worden.

Op landelijk niveau en in Europees verband worden momenteel diverse onderzoeken gehouden naar de gevaren
voor de volksgezondheid. Tot deze onderzoeken zijn afgerond vindt Gemeentebelangen Rozenburg dat er geen masten in de bebouwde kom van Rozenburg moeten worden gebouwd. Zolang niet duidelijk is of er schade voor de gezondheid kan ontstaan, mag er geen toestemming tot bouw worden verleend.

In de raadsvergadering van 15 september 2005 heeft Gemeentebelangen daarom een motie ingediend om dit vast te laten leggen. Om de veiligheid van de inwoners te kunnen waarborgen is slechts één ontbindende tekst toegevoegd. Als aannemelijk gemaakt kan worden dat het bereik van politie-, ambulance- en brandweerdiensten bij niet plaatsen in gevaar komt, kan door de raad van de gemeente Rozenburg ontheffing worden verleend.

Onder deze voorwaarde is, met instemming van de gehele gemeenteraad, besloten geen toestemming voor bouw van UMTS-masten binnen de bebouwde kom te verlenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.