GEMEENTE HEEFT GEEN GELD VOOR PLANTJES

De Schakel, augustus 2005

Bij de wijkvereniging Volgerland is geen enkel begrip voor het standpunt van het college om te bezuinigen op het vullen van de plantenbakken met nieuwe bloemen. Dat gebeurt dit jaar niet en dus staan de bakken in de wijk Volgerland vol met onkruid.

Dat er moet worden bezuinigd door het college begrijpt de wijkvereniging wel, “maar het is een verkeerde bezuiniging om het aanzien van de wijken te laten verloederen”. Aldus voorzitter Wim van Hulten. Samen met Gerrie de Rooij besloot hij actie te ondernemen. Allereerst benaderden ze verantwoordelijk wethouder Rien Olijve. Deze bevestigde dat dit college geen geld heeft voor plantjes. “Er is wel Euro 75.000 voor een onderzoek naar een centrumschool”. Zeggen Van Hulten en De Rooij, die niets snappen van de opstelling van het college.

Dus keken de beide leden van wijkvereniging enkel winkeliers eens lief aan en met succes. Jessica ter Harst van Colibri bloemen stelde de plantjes beschikbaar voor een leuk bedrag en firma Ouwendijk gaf daar de zakken potgrond gratis bij. J.L. vrijdagmorgen om 9.30 uur gingen Van Hulten en De Rooij aan het werk. Ze haalden eerst al het onkruid uit de bakken, deden er nieuwe potgrond bij en zetten de frisse zomerbloemen er in. Een dankbare buurtbewoonster kwam Gerrie nog een plantenbakje cadeau doen. Wim van Hulten zal er voor zorgen dat de plantjes de komende tijd voldoende water krijgen. “Misschien een idee voor de andere wijkverenigingen om op deze manier maar zelf de wijk op te vrolijken?” zegt Wim van Hulten. Voor in totaal Euro 50 staan de bakken aan de Mw. J. Asschoff Stiermanlaan er weer fleurig bij. Misschien zijn er winkeliers of anderen in Rozenburg die hierdoor op een idee komen, aangezien ook de bloemperken voor de huizen aan het Welgelegen het dit jaar zonder verse zomerbloeiers moeten stellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.