PRATEN OVER CENTRUM ROZENBURG

Brielsche Courant, 3 maart 2005

Vanavond, donderdagavond, wordt in Rozenburg met de bewoners gesproken over de Centrumvisie. Bewoners kunnen vanaf 30.00 uur binnenlopen in de hal van het gemeentehuis. Op panelen worden de eerste ideeën over de Centrumvisie uitgelegd. Deze voorlopige plannen zijn eerder gepresenteerd op de openbare vergadering van de betrokken gemeenteraadscommissies op 3 december 2004. Wethouders, ambtenaren en de stedenbouwkundigen en architecten die het plan hebben gemaakt, zijn aanwezig om de ideeën nader toe te lichten en  vragen te beantwoorden.

Het centrum vertoond momenteel een somber gezicht: in het centrum staan nogal wat winkels leeg. Zij symboliseren de noodzaak van een nieuw elan, zo vindt het gemeentebestuur. Rozenburg is toe aan een nieuw, warm kloppend hart, zodat het dorp eelt gezonde toekomst
krijgt. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom een concept Centrumvisie doen opstellen door een stedebouwkundig architectenbureau. De Centrumvisie is een belangrijk onderdeel van de Structuurvisie. Dat plan, dat in 2004 door de gemeenteraad is aangenomen, geeft de mogelijke ontwikkeling van Rozenburg als geheel in de komende tien à vijftien jaar weer.

Rode draad in de Centrumvisie is de wens om het centrum tot een echt, levendig hart van het dorp te maken. De architecten hebben dat vertaald in een plan waarin wel belangrijke voorzieningen in het centrum bij elkaar worden geplaatst. Scholen, kinderopvang, gemeentehuis, bibliotheek, een medisch centrum, zorgwoningen en winkels komen dicht bij elkaar, zodat er in het centrum altijd mensen op de been zijn en er dus altijd levendigheid heerst, aldus de gemeente. Door deze voorzieningen, die nu verspreid over het dorp liggen bij elkaar te brengen, ontstaat bovendien ruimte voor nieuwe woningen. Ook daar heeft Rozenburg behoefte aan. Mede dankzij de opbrengsten van die woningbouw hoeft de uitvoering van de gehele Centrumvisie in deze opzet de gemeente Rozenburg geen geld te kosten, zo voorspelt het bestuur.

De plannen die er nu liggen zijn de eerste, voorlopige ideeën. Dat houdt in dat aanvullingen, wijzigingen, verbeteringen en zelfs totaal andere voorstellen welkom zijn. Niets staat nog vast, behalve het streven om het centrum van het dorp tot een echt hart te maken.
Na de inloopavond op 3 maart zijn er diverse momenten om een mening te geven: op 3 maart is er een formele informatieavond. Wethouder Zeegers en de architecten presenteren dan nogmaals het plan. Later in het jaar volgt de formele inspraakronde.

Uiterlijk begin 2006 besluit de gemeenteraad definitief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *