SCHUTTE OPENT AANVAL OP WETHOUDER ZEEGERS

Rotterdams Dagblad, 19 februari 2005

Volgens ChristenUnie-raadslid Siemen Schutte voert de Rozenburgse wethouder Ruud Zeegers een financieel wanbeleid. De raad moet zich vanavond uitspreken over de wethouder, vindt Schutte, en daarom heeft hij een motie voorbereid.

De wethouder heeft zich in de vorige begroting vergist in de rente die de gemeente ontvangt over een landelijke lening van 25 miljoen euro, aldus Schutte. Vanaf 2008 is die rente niet meer 5,6 procent, maar daalt deze naar 3,36, procent. “De begroting is gebaseerd op het oude percentage. Dat scheelt vijf tot zes ton,” aldus Schutte.
Die inschattingsfout is nog niet eens het ergste, stelt het raadslid. Pijnlijker is het dat Zeegers niet direct naar de provincie is gestapt om het in orde te maken. “De wethouder regelt zijn zaakjes niet. Hij had daar de dag na de begrotingsbehandeling op de stoep moeten staan.”

Dan de informatievoorziening. “Als wethouder hoor je de raad te informeren,” aldus Schutte. “Informatieavonden over de centrumontwikkelingen in Rozenburg worden steeds uitgesteld, terwijl er veel onrust is in het dorp. De problemen stapelen zich op. Die onvrede leeft breed.”
Een aantal dingen moet heel snel veranderen, anders heeft de wethouder zijn langste tijd gehad, spreekt Schutte zijn vermoeden uit. De andere partijen willen nog niet aangeven of zij vanavond in de raadsvergadering zullen instemmen met de motie van de eenmansfractie van de ChristenUnie. Lenneke van der Meer van Gemeentebelangen Rozenburg herkent de kritische geluiden wel, zegt ze desgevraagd.

Zeegers zelf wil niet uitgebreid reageren. “Ik ken de motie niet, ik wacht wel af,” aldus Zeegers. “Maar de raad heeft de begroting goedgekeurd en ook de provincie heeft toestemming gegeven. Maar goed, dit soort spelletjes hoort bij de politiek.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.