KRUL IS OUDEREN EN CHRONISCH ZIEKEN HELEMAAL NIET VERGETEN

Brielse Courant, 27 januari 2005

De fractie van gemeentebelangen Rozenburg heeft heftige kritiek op de Intergemeentelijke Sociale Dienst. Daar zou nu al helemaal geen rekening meer worden gehouden met het eigen Rozenburgse sociale beleid en ook achteraf zou de ISD niet bereid zijn vanuit Rozenburg afkomstige aanpassingen alsnog in te voeren.

Marjon MacElligott-Wolters confronteerde wethouder Hannie Krul-Wouters maandag met deze ongezouten kritiek in de commissie Welzijn. Daar trok eerder op de avond woordvoerder J. Rijke van de seniorenorganisaties ANBV en PCOB ook aan de bel. Hij stelde dat de gemeente niet bereid blijkt om de ouderenbonden mee te laten denken over het gemeentelijk ouderenbeleid. Tevens drong de inspreker erop aan om als gemeente zorg te dragen voor een gedeeltelijke vergoeding van een aanvullende collectieve ziektekostenverzekering voor ouderen. Dat zouden andere gemeente volgens Rijke inmiddels al doen. Wethouder Krul begreep de kritiek niet. Zij deelde mee dat ze de seniorenorganisaties helemaal niet vergeten was en dat ze de ISD inmiddels al opdracht had gegeven om voor een passend pakket met maatregelen te zorgen. Ook had ze voor deze week reeds een afspraak gepland met de Seniorenraad en het Gehandicaptenplatform, zo liet ze weten. Concrete toezeggingen wilde de wethouder op 24 januari niet doen, maar ze gaf wel aan dat er voor 1 mei beslist een regeling ligt.

De gemeente Rozenburg heeft van het Rijk 66.000 euro gekregen om ouderen, gehandicapten en chronisch zieken enigszins tegemoet te komen in de voor hen sterk gestegen lasten. Krul ontkende dat er bij de ISD geen rekening werd gehouden met het eigen Rozenburgse beleid en dat er alleen maar ja geknikt moest worden, zoals de woordvoerster van GBR beweerde. MacElligott trachtte maandag tevergeefs om ook de andere fracties uit hun tent te lokken en een discussie aan te gaan over de opstelling van de ISD met betrekking tot de implementatie van het Rozenburgse beleid. Een echte discussie over de bijzondere bijstand voor chronisch zieken kwam in elk geval niet op gang bij het door GBR ingebrachte agendapunt.  Geertje Timmer (Rozenburgse Democraten) vond de kritiek van GBR op de PvdA-wethouder volkomen onterecht. “Deze groepen worden helemaal niet vergeten. De wethouder heeft al afspraken gemaakt”, viel ze Krul bij. MacElligott kreeg ten slotte ook nog op haar kop van ambtenaar Schrijver. Die stelde dat de woordvoerder van GBR de wereld op zijn kop zettte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.